Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γυμνός Βασιλιας


Γυμνός ο Βασιληάς λοιπόν !

Τσίτσιδο. Ολα του τα "χαρίσματα" ήταν μαϊμού. Μα ανεδείχθη σαν ο καταλληλότερος. Και ας μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, όπως και κάθε Καραμανλής. Και ας έγιναν μέχρι και εθνάρχες.

Με 19 χρόνια πρωθυπουργία το Καραμανλέϊκο "δημιούργησε" μια τεράστια περιουσία, συναγωνίσιμη της βασιλικής περιουσίας της πάλαι ποτέ Φρειδερίκως.

Καράβια, κότερα, χιλιάδες στρέμματα γής, οικόπεδα χιλιάδων στρεμμάτων σε όλα τα καλά προάστεια (Εκάλη, Πολιτεία, Φιλοθέη, κ.λπ.). Επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, Βίλες, μετοχές εκατομμυρίων, καταθέσεις.

Μιλάμε για το σόϊ συνολικά: Ανηψιός, Θείος, θείτσες, ξαδέλφες, εγγόνια, κουνιάδοι, γαμπροί, πεθεροί και όλο το σκυλολόϊ).

ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ.

Και βγαίνουν τώρα με θράσσος και βγάζουν γλώσσα στον ελληνικό λαό, υποσχόμενοι ξανά λιτότητα. Και απαιτούν με αυτοκρατορικό ύφος να τους ξαναψηφίσουμε για να τριπλασιάσουν την περιουσία τους.

Βγαίνουν επίσης τα τσιράκια τους και μιλούν για σκάνδαλα των Παπανδρέου, αυτών που όλη τους η περιουσία είναι ένα διώροφο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Μπογιατίου.

Γυμνός, Ξετσίπωτος, Θρασύς ο Αυτοκράτωρ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτή τη διακυβέρνηση με τον καταλληλότερο ο λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Ενα βλακόμουτρο, αχαϊρευτο και κουρασμένο "παληκάρι" έκανε όσο άντεχε πλάτες στα κοράκια του να ΑΡΠΑΞΟΥΝ και να ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ την Ελλάδα.

Οπως τη δεκαετία του 50, όπως τη δεκαετία του 30. Στην πρώτη ξεκοκάλισαν όλο το σχέδιο Μάρσαλ, στη δεύτερη κατασφάζοντας με τη βοήθεια των Βουλγάρων τσετών τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδος, άρπαξαν την περιουσία τους, τη γή που τους έδοσε η νέα τους πατρίδα.

Και στα στερνά χρόνια, μέσω του χρηματιστηρίου και με τις πλάτες των εκσυγχρονιστών η Αγία Οικογένεια έπαιξε και κέρδισε χοντρά (θείος Αχιλέας, Λίζα, κ.α.)


ΓΥΜΝΟΣ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν την λαίλαπα των Ούνων, των Μογγόλων, των πειρατών της Αβαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: